Vi ste na stranici: Naslovna
Čestit božić i sretnu Novu godinu želi Vam Akademija
 
Obavijest

o Natječaju za dodjelu državnih stipendija za 2013. godinu objavljenom na stranicama MZOS-a

Natječaj

Natječaj je otvoren do 19. prosinca 2012.


 

 
 
Natječaj za izbor rektora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje 2013-2017

Senat Sveučilišta u Rijeci je na svojoj 45. sjednici održanoj 11. prosinca 2012. godine donio Odluku o provedbi natječaja za izbor rektora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje 2013-2017.


Natječaj 

LISTA PODRŠKE KANDIDATU


 

 
Info

Proslavu dana Akademije obogatili smo kompozicijama elektronskog glazbenika Ive Vičića AREXX

Nekoliko podataka o autoru:
Početkom 90-ih i techno revolucijom počinje djelovati kao DJ.
Istodobno je prisutan u produkciji elektronske glazbe i surađuje s glazbenicima elektronske glazbe.Godine suradnje u produkciji elektronske glazbe rezultirale su stvaranjem vlastite glazbe, te osobnim stilom i prepoznatljivim zvukom.

Sredinom 90-ih počinje koristiti slogan „extraterrestrial disc jockey“ dajući prepoznatljivost svojem dj radu, gradeći vlastiti dj stil i zvuk koji se može ukratko opisati kao hi-tech ambient techno i edge techno stil, dance-floor karaktera, što ga uglavnom slijedi tijekom godina rada i dj nastupa u mnogim klubovima.

2000. godine pojavljuje se kao jedan je od inicijatora glazbene emisije „Priključak“ na HRT Radiju Rijeci (http://www.myspace.com/prikljucak) - edukativne, sveobuhvatne i vjerojatno najprogresivnije emisije o elektronskoj glazbi ikad emitiranoj u Republici Hrvatskoj.
2002. godine u okviru emisije „Priključak“ pokreće, uređuje i vodi glazbenu rubriku o dj kulturi i tzv. dj „mix tapeovima“ pod nazivom „Art of Mixing“ (http://www.myspace.com/artofmixingmusic) koja je tijekom godina ugostila niz glazbenika i dj-eva iz zemlje i inozemstva predstavljajući ih i prezentirajući njihov rad.
U 2006. godini „Art of Mixing“ prelazi u samostalnu glazbenu emisiju i u tom obliku je emitiran do 2009. godine.

Danas, osim vlastite glazbene produkcije koju izdaje za razne glazbene etikete, proizvodi i namjensku glazbu (za CARNet, Festival znanosti, razni DVD dokumentarci...).
Uz studijski rad, strastveni je „field recording“ snimatelj, odnosno terenski snimatelj zvukova iz prirode i svakodnevnog životnog okruženja, zvukova što ih koristi bilo u vlastitoj glazbenoj produkciji ili upotpunjujući svoju arhivu autentičnih sampleova i soundscapeova. Time svakako predstavlja nezaobilazni fonografski izvor autentičnih „field“ snimki zvukova u svom gradu i šire, a sve u globalnom trendu arhiviranja snimki zvukova pojedinih područja planeta Zemlje datiranih u vremenu, zvukova našeg svakodnevnog okruženja, zvučnih otisaka sačuvanih za budućnost.

01 L'ombra
02 Shades
03 Tales from Rječina EP
04 Summer Stream
05 The Field
06 Cumulus Nimbus

written and produced by AREXX (Ivo Vičić)

http://soundcloud.com/arexx-music
http://soundcloud.com/ivo-vicic 
Info
pozivnica-izlozba-2012.jpg Povodom Dana Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci pozivamo Vas u četvrtak, 6. prosinca 2012. u 12,00 sati na svečano otvorenje izložbe i dodjelu Nagrade Akademije za najuspješniju studenticu ili studenta u protekloj godini.
 
«« Početak « Prethodna 81 82 83 84 85 86 87 88 89 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 426 - 430 od 442
 
 
 
© 2005 – 2023 APURI