Vi ste na stranici: Naslovna
HT nagrada za mlade

Nakon jedanaest godina suradnje Hrvatskog Telekoma i našeg Muzeja, iznimno

nam je drago obavijestiti javnost o uvođenju nove nagrade  - Za mlade. 

Pokretanjem nove, pete nagrade natječajne izložbe HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, želja nam je dodatno potaknuti razvoj likovnog stvaralaštva i interdisciplinarnosti među mladima i ostvariti njihovu afirmaciju na suvremenoj umjetničkoj sceni. Za nagradu mogu konkurirati svi mladi umjetnici/cedo nenavršenih 27 godina, a formalno obrazovanje nije uvjet. Jedini uvjet je taj da njihovi prijedlozi, radovi i projekti slobodno, inovativno i angažirano tematiziraju viziju bolje budućnosti. 

Međunarodno stručno povjerenstvo od pristiglih će radova u novoj kategoriji "Za mlade" izabrati najuspješniji rad koji će biti izložen na izložbi HTnagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost i nagraditi ga s 20 tisuća kuna.

Stoga pozivamo sve mlade umjetnice i umjetnike,  kreativke i kreativce koji svojim izričajem dočaravaju presjek umjetnosti i tehnologije u svakodnevnom životu, da se prijave na ovogodišnji natječaj HT nagrade, najveće i najznačajnije nagrade za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj. 

Natječaj je otvoren do 25. ožujka 2019., a prijaviti se može isključivo putem  <http://artt.hr/prijavnica/> e-prijavnice. Pri prijavi rada na natječaj potrebno je naglasiti da se rad prijavljuje u kategoriji "Zamlade". HT nagrada za mlade nije otkupna već se isplaćuje autoru kao poticaj za daljnji rad.

Izložba HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost tijekom proteklih se jedanaest godina profilirala u reprezentativan i relevantan pregled situacije na domaćoj likovnoj sceni. Na natječaj se godišnje prijavljivalo više od dvjesto autora/ica, a izborom od tridesetak do četrdesetak radova ravnopravno su se na izložbama prezentiralii nagrađivali umjetnici svihgeneracija s radovima u različitim medijima. Podsjećamo da će stručno povjerenstvo HT nagrade i ove godine dodijeliti tri otkupne nagrade: prvu nagradu u iznosu od 75 tisuća kuna, drugu nagradu u iznosu od 45 tisuća kuna i treću u iznosu od 40 tisuća kuna.Četvrta nagrada, nagrada publike u iznosu od 10 tisuća kuna isplaćuje se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova publike koje prebrojava posebno povjerenstvo po zatvaranju izložbe. Nagrada publike nije otkupna i isplaćuje se autoru kao poticaj za daljnji rad.

Svi prijavljeni kandidati će po završetku rada stručnog povjerenstva, a najkasnije do 15.4.2019. biti obaviješteni o radovima odabranima za izlaganje na 12. izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost koja će

se održati od 17. svibnja do 9. lipnja 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb.

 
 
 
INFO

Zanima te koje su mogućnosti volontiranja ili stažiranja u inozemstvu ili rad na projektima u lokalnoj zajednici? Čitao si o tome ali možda bi volio čuti neko iskustvo iz prve ruke? Pridruži nam se u srijedu, 13. ožujka, u 16 sati, u prostoru CTK Rijeka (Školjić 6, prizemlje). Predstavit ćemo ti Europske snage solidarnosti i mogućnosti koje program pruža a volonteri koji su koristili program Europske volonterske službe ispričat će svoja iskustva i odgovarati na sva tvoja pitanja. 


 

 
TJEDAN MOZGA
mozga.jpeg
 
Natječaj

traživanje i produkcija virtualne stvarnosti  u filmskoj i  novomedijskoj umjetnosti.

 

Istraživanje i produkcija virtualne stvarnosti  u filmskoj i  novomedijskoj umjetnosti.

 

Centar za inovativne medije Akademije primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti i Akademijom likovne umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu objavljuje natječaj za studente: "Povijesno futuristička virtualna šetnja". Prijaviti se mogu svi studenti i alumni s riječkog i zagrebačkog Sveučilišta. Studenti će uz mentore na radionicama dobiti specifična znanja i iskustva vezana uz procese produkcije virtualne stvarnosti.  Cilj radionica je  osmišljavanje i provedba umjetničkih VR-projekata koji će po završetku biti predstavljeni u okviru izložbe Glowing Globe, Science-Fiction-Art u Rijeci od 13.-15. studenog 2019., a nakon toga će se prikazati i u Zagrebu.

Više trodnevnih radionice održavat će se djelomično na sve tri akademije, od ožujka do studenog 2019. Prijava treba sadržavati motivacijsko pismo i kratku biografiju (najviše do dvije kartice teksta). 

Prijave se šalju na adresu    Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript   do 8. ožujka 2019. godine, do 23.59 sati.

 


 

 


 

 
Poziv vgalu

Virtualna galerija ALU

poziva sve zainteresirane studente na sudjelovanje u formiranju virtualne galerije s inicijativom spajanja studentskih umjetnièkih scena.

Sve što je potrebno za sudjelovanje je:

1. Fotografije radova:

fotografija

- 1 ili više * fotografija rada treba biti prilagoðena za kvadratni format

2. Informacije o radovima napisati u word

ili sliènom dokumentu:

- ime autora/ice - naziv rada - godina studija

* fotografiju rada i odgovarajuæu informaciju

u dokumentu treba numerirati istim brojem (info rada: 1 / foto rada: 1), ako ima više radova

3. Fotografije radova i dokument s informacijama

staviti u zip dokument i poslati na mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Hvala


 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 16 - 20 od 442
 
 
 
© 2005 – 2023 APURI