Vi ste na stranici: Naslovna arrow Akademija
O Akademiji

Aktivna Slika


U novouređenoj zgradi na Trsatu, potpuno opremljenoj suvremenim predavaonicama, kiparskim radionicama, radionicama za obradu drva, karamiku, litografiju, duboki i visoki tisak te sitotisak, računalnu radionicu, istaknuti umjetnici i povjesničari umjetnosti povest će Vas na četverogodišnji preddiplomski studij i diplomski studij u trajanju od jedne godine. Profesori s međunarodnim referencama garantiraju usvajanje temeljnih znanja iz područja likovnih umjetnosti, kao i onih specijalističkih kompetencija iz stručnih područja primijenjenih umjetnosti.

Na Akademiji se izvode preddiplomski studiji primijenjenih umjetnosti i likovne pedagogije jednako kao i odgovarajući diplomski studiji.

U skladu s vlastitim željama, studenti mogu dio studija provesti u inozemstvu, u sklopu Erasmus programa mobilnosti financiranog od Europske unije, na inozemnim institucijama s kojima Akademija primijenjenih umjetnosti ima sklopljen Erasmus ugovor o suradnji: na Visokoj školi za dizajn u Aachenu (Njemačka), Akademiji likovnih umjetnosti Jan Matejko u Krakovu (Poljska), Pedagoškom fakultetu u Ljubljani (Slovenija) i Visokoj školi za umjetnost u Novoj Gorici (Slovenija).

Studijski programi u potpunosti su usuglašeni s Bolonjskim procesom, prilagođeni novim reformskim smjernicama i sustavom ECTS bodova, što otvara vrata Europe i svijeta za sve studente Akademije. Posebno se to odnosi na sustav izbornih predmeta, fleksibilnost studija, interdisciplinarnu nastavu i međufakultetsku ponudu predmeta. Čitav studij temelji se na modelu konzultativne i istraživačke nastave s izrazito naglašenom komponentom individualnog pristupa studentima.

 

uk-icon.png

 
 
 
 
© 2005 – 2023 APURI